Klipper Sint-Annaland

Klipper Sint-Annaland

Project Klipper in Sint-Annaland omvat 10 duurzame starterswoningen, elk op een perceel van 145m2, met een verkoopprijs vanaf € 139.500. Initiatiefnemer Aannemingsbedrijf Deurloo wist met medewerking en vertrouwen vanuit de gemeente Tholen en bijdrage van verschillende lokale ondernemers het project te realiseren. Er is gekozen voor drie woningtypen, die verschillen in ruimte en prijs. De woningen kunnen worden voorzien van een warmtepomp, om de energievraag zo laag mogelijk te houden. Door toepassing van een individuele waterpomp kan de traditionele gasgestookte CV-installatie komen te vervallen en is de woning automatisch voorzien van koeling, tegen lagere maandlasten. De mensen kunnen zelf hun woningtype kiezen om een breder publiek te bereiken. Alle tien de woningen zijn verkocht en worden in september 2010 opgeleverd. Een project in deze vorm is uniek in Nederland.

De Klipper in Sint-Annaland is de eerste duurzame woningbouw in de gemeente Tholen. De sterkste punten van het project zijn:

  • Toepassing van diverse duurzame materialen en producten
  • Leerlingbouwplaats in samenwerking met het SPB te Bergen op Zoom
  • Het voorzien in de woningbehoefte op de startersmarkt
  • Een goede prijs/kwaliteitverhouding
  • Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)
  • In samenwerking met lokale ondernemers

Bewoners aan het woord

Het project in deze vorm is uniek in Nederland en de Klipper in Sint-Annaland is de eerste duurzame woningbouw in de gemeente Tholen. Toekomstige bewoners Jacky Ridderhof & Natascha den Engelsman hebben gekozen voor een zonneboiler in hun woning, die wordt opgewarmd door panelen op het dak. “We willen graag koken op gas dus een warmtepomp viel voor ons af”, aldus het stel. Ze vinden het bijzonder leuk om straks als een van de eersten op Tholen een energiezuinige woning te bezitten.

Matthijs Bruijnzeel & Saskia Boon hebben voor de warmtepomp gekozen. Een installatie die zowel koelt als verwarmt zagen we meteen wel zitten en dat tegen lagere maandlasten is natuurlijk helemaal aantrekkelijk”, laten Matthijs en Saskia weten. Een duurzame woning ziet het stel als een positieve bijkomstigheid voor de toekomst en vooral het aspect onderhoudsvriendelijk was voor hen doorslaggevend om voor dit project te kiezen.

Het stel Ferrie Sloos en Joyce van Leeuwen hoorden van betrokken ondernemer SPB b.v. over het project en waren meteen enthousiast. “We waren één van de eerste kopers”, vertellen Ferrie en Joyce. Ze vinden het een goede zaak dat er energiezuinige woningen worden gebouwd. Het stel krijgt een zonneboiler in de woning. Ferrie en Joyce hebben zich vooraf verdiept in de duurzame materialen die gebruikt worden voor de bouw van hun huis. “Vooral de dakpannen vinden we uniek omdat vuile stoffen worden gefilterd en de dakpannen ook nog eens volledig recyclebaar zijn.” Het stel kan niet wachten tot ze hun onderhoudsvrije woning kunnen betrekken.